Ciasto:
50 dag mąki
4 łyżki śmietany
30 dag cukru pudru
2 łyżeczki sody
4 łyżki miodu płynnego
10 dag margaryny Kasi
2 jaja
Jabłka:
1 kg jabłek
3 łyżki cukru
1 galaretka cytrynowa
Masa:
1 szkl mleka
1 cukier waniliowy
15 dag margaryny Kasia
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
10 dag cukru
Dodatkowo:
1 polewa
Ciasto:
Z podanych składników : mąki pszennej, śmietany, cukru pudru, sody, miodu, jajek i margaryny robimy ciasto. Dzielimy je na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Jabłka:
Jabłka myjemy i obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, dokładnie mieszamy. Studzimy.
Masa:
Z mleka, cukrów i maki pszennej i ziemniaczanej gotujemy krem. Studzimy go i łączymy z utartą margaryną.
Przełożenie gotowego ciasta:
Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu