50 dag mąki
6 łyżek miodu sztucznego
6 łyżek cukru pudru
2 jaja
14 dag margaryny
Łyżeczka sody
Masa jabłkowa:
2,20 kg jabłek
2 galaretki
Cukier do smaku
Biszkopt jasny:
4 jaja
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
Biszkopt ciemny:
4 jaja
0,75 szkl cukru
0,5 szkl mąki
2 łyżeczki kakao
1łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
1 masło
1 czekolada mleczna
1 batonik Pawełek
Cukier puder do smaku
Na początku upieczmy dwa ciasta miodowe podane składniki zagniećmy i upieczmy.
Biszkopt jasny i ciemny robimy tak samo czyli białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe skłądniki i mieszamy. Pieczemy.
Masa jabłkowa polega na starciu jabłke i usmażeniu wraz z galaretką i cukrem.
Przełożenie gotowego ciasta na spodzie ciasto miodowe- jabłka- biszkopt ciemny- masa- biszkopt jasny- jabłka- ciasto miodowe- dekoracja polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu