1 margaryna
4 jajka
2 łyżeczki sody
1,10 kg mąki pszennej
30 dag miodu płynnego
1 szkl cukru pudru
Masa jabłkowa:
2,20 kg jabłek winnych
1 galaretka truskawkowa
do smaku cukier
0,5 łyżeczki cynamonu
Masa śnieżkowa:
1 śnieżka
1 galaretka np. wiśniowa
0,5 szkl wody
1 polewa
do dekoracji wiórki kokosowe
Na początku zagniećmy ciasto z miodu, jajek, margaryny, sody, mąki i cukru pudru i utartych żółtek. Pieczemy 4 placki .
Nastenie przygotowujemy jabłka obrane ścieramy na tarce i smażymy. Dodaejmy cukier i galaretkę i cynamon.
Masa śnieżkowa: Śnieżkę zróbmy jak napisano na jej opakowaniu. Wlewamy gęstniejącą galaretkę wiśniową rozpuszczoną ww wrzatku.
Ułozenie gotowego ciasta: na spodzie ciasto -masa jabłkowa -ciasto -masa śnieżkowa -ciasto -jabłka -ciasto -dekorujemy polewą i wiorkami kokosowymi.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu