Lekkie ciasto- dość parcochłonne jest ale można poswiecić mu ten czas bo warte jest uwagi, dzięki swojemu smakowi.
Biszkopt jasny: 8 jaj 8 łyżek mąki 8 łyżek cukru 2 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Biszkopt ciemny: 4 jaja 4 łyżki cukru 4 łyżki maki 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżka proszku do pieczenia Pianka: 45 dag malin 2 serki waniliowe Śnieżka ¾ szkl mleka 1 galaretka malinowa Śmietanka: 400ml śmietanki 30% 1 galaretka cytrynowa 4 brzoskwinie z puszki Masa czerwona: 900 ml napoju jagodowo- bananowego 3 budynie śmietankowe Masa budyniowa: 1 l mleka 3 budynie malinowe Cukier do smaku 2 masła
Na początku upieczmy jasny i kakaowy biszkopt z białek i cukru ubijmy pianę i zmieszajmy ja z resztą skłandików. Upieczmy.
Przygotujmy masę budyniową w małej ilości mleka zmieszajmy budyń a pozsotałe zagotujmy z cukrem i wlejmy do niego budyń. Gotujmy do gestości wystudźmy i utrzyjmy z masłem.
Masa czerwona w małej ilości napoju zmieszajmy budynie a pozostałe zagotujmy i wlejmy do niego budynie ugotujmy. Wystudźmy.
Śmietanka polega na ubiciu i zmikskowaniu z tężejącą galaretka rozpuszczoną w 0,5 szkl wrzątku nastepnie dodajemy do niej pokrojone w kostkę brzoskwinie
Pianka maliny miksujemy, przecieramy. Śnieżkę ubijmy na mleku tak jak napisano na jej opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku. Śnieżki, serki, maliny i tężejącą galaretkę mieszamy ze sobą.
Przełożenie gotowego ciasta to na spodzie biszkopt jasny- masa budyniowa- masa czerwona-masa budyniowa- biszkopt ciemny-śmietanka- połowa masy czerwonej- biszkopt jasny- reszta masy czerwonej- dekoracja np. posypkami lub kakao
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu