Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Lekkie ciasto

print Drukuj
Lekkie ciasto

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
0.0

0 ocen

Lekkie ciasto- dość parcochłonne jest ale można poswiecić mu ten czas bo warte jest uwagi, dzięki swojemu smakowi.

składniki

Biszkopt jasny: 8 jaj 8 łyżek mąki 8 łyżek cukru 2 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Biszkopt ciemny: 4 jaja 4 łyżki cukru 4 łyżki maki 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżka proszku do pieczenia Pianka: 45 dag malin 2 serki waniliowe Śnieżka ¾ szkl mleka 1 galaretka malinowa Śmietanka: 400ml śmietanki 30% 1 galaretka cytrynowa 4 brzoskwinie z puszki Masa czerwona: 900 ml napoju jagodowo- bananowego 3 budynie śmietankowe Masa budyniowa: 1 l mleka 3 budynie malinowe Cukier do smaku 2 masła

sposób przygotowania

Na początku upieczmy jasny i kakaowy biszkopt z białek i cukru ubijmy pianę i zmieszajmy ja z resztą skłandików. Upieczmy.

Przygotujmy masę budyniową w małej ilości mleka zmieszajmy budyń a pozsotałe zagotujmy z cukrem i wlejmy do niego budyń. Gotujmy do gestości wystudźmy i utrzyjmy z masłem. 

Masa czerwona w małej ilości napoju zmieszajmy budynie a pozostałe zagotujmy i wlejmy do niego budynie ugotujmy. Wystudźmy. 

Śmietanka polega na ubiciu i zmikskowaniu z tężejącą  galaretka rozpuszczoną w 0,5 szkl wrzątku nastepnie dodajemy do niej pokrojone w kostkę brzoskwinie

Pianka maliny miksujemy, przecieramy. Śnieżkę ubijmy na mleku tak jak napisano na jej opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku. Śnieżki, serki, maliny i tężejącą galaretkę mieszamy ze sobą.

Przełożenie gotowego ciasta to na spodzie biszkopt jasny- masa budyniowa- masa czerwona-masa budyniowa- biszkopt ciemny-śmietanka- połowa masy czerwonej- biszkopt jasny- reszta masy czerwonej- dekoracja np. posypkami lub kakao

Tagi: Ciasta
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!