Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Czekoladowe bezy.

print Drukuj
Czekoladowe bezy.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Bezy są bardzo słodkie, a ja ich słodycz przełamałam gorzkim kakao i kwaśnym sokiem z cytryny. Są idealne do pochrupania lub do kawy. Zapraszam.

składniki

1 szklanka cukru

2 płaskie łyżki kakao

kilka kropli soku z cytryny

szczypta soli

4 białka

sposób przygotowania

1. Do miski przełożyć zimne białka, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek wsypywać stopniowo cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

2. Dodać kakao i sok z cytryny i bardzo dokładnie całość ubić.

3. Następnie szprycą lub łyżeczką formować niewielkie beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Tak przygotowane bezy piec 20 minut, a następnie suszyć przez około 40 minut w lekko otwartym piekarniku, w temperaturze około 140-150 stopni.

5. Gdy bezy bedą chrupiące są gotowe do podania.

Tagi: Desery, bezy
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!