Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Meringi kawowe czyli bezy.

print Drukuj
Meringi kawowe czyli bezy.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Takie bezy możemy upiec gdy zostanie nam białek np. z pieczenia pączków czy faworków. Są niezwykle słodkie, ale no cóż...nie można im się oprzeć. Te są przełamane lekką nutką kawy. Zapraszam.

składniki

1 szklanka cukru

4 białka

1 łyżka kawy rozpuszczalnej

szczypta soli

 

sposób przygotowania

1. Zimne białka należy ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.

2. Następnie stopniowo wsypywać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

3. Kawę rozpuszczalną wsypać do woreczka i za pomocą wałka dokładnie ją rozgnieść. Przełożyć do ubitych białek i dokładnie wymieszać.

4. Za pomocą szprycy lub łyżeczką formować na blasze wyłożonej papierem małe beziki.

5. Piec około 20 minut, następnie suszyć przy lekko uchylonym piekarniku,przez około 40 minut ,w temperaturze około 140-150.

Tagi: Desery, bezy
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!