Takie bezy możemy upiec gdy zostanie nam białek np. z pieczenia pączków czy faworków. Są niezwykle słodkie, ale no cóż...nie można im się oprzeć. Te są przełamane lekką nutką kawy. Zapraszam.
1 szklanka cukru
4 białka
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
szczypta soli
1. Zimne białka należy ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
2. Następnie stopniowo wsypywać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
3. Kawę rozpuszczalną wsypać do woreczka i za pomocą wałka dokładnie ją rozgnieść. Przełożyć do ubitych białek i dokładnie wymieszać.
4. Za pomocą szprycy lub łyżeczką formować na blasze wyłożonej papierem małe beziki.
5. Piec około 20 minut, następnie suszyć przy lekko uchylonym piekarniku,przez około 40 minut ,w temperaturze około 140-150.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu