Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Domowe bezy

print Drukuj
Domowe bezy

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Takie domowe bezy to coś bardzo słodkiego na podwieczorek. Szczególnie polecam miłośnikom ciasta bezowego.

składniki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 białka
  • szczypta soli
sposób przygotowania

Przepis na domowe bezy:

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijajamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  2. Następnie za pomocą szprycy wyciskamy beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut, następnie suszymy w lekko otwartym piekarniku około 40 minut w temperaturze 140-150 stopni. Bezy powinny być chrupiące, należych ich pilnować, żeby nie przypiec za mocno.

Upieczone domowe bezy studzimy i podajemy. Smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!