Domowe bezy

Domowe bezy

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Takie domowe bezy to coś bardzo słodkiego na podwieczorek. Szczególnie polecam miłośnikom ciasta bezowego.

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 4 białka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Przepis na domowe bezy:

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijajamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  2. Następnie za pomocą szprycy wyciskamy beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut, następnie suszymy w lekko otwartym piekarniku około 40 minut w temperaturze 140-150 stopni. Bezy powinny być chrupiące, należych ich pilnować, żeby nie przypiec za mocno.

Upieczone domowe bezy studzimy i podajemy. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy