Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Domowe bezy

print Drukuj
Domowe bezy

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Takie domowe bezy to coś bardzo słodkiego na podwieczorek. Szczególnie polecam miłośnikom ciasta bezowego.

składniki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 białka
  • szczypta soli
sposób przygotowania

Przepis na domowe bezy:

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijajamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  2. Następnie za pomocą szprycy wyciskamy beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut, następnie suszymy w lekko otwartym piekarniku około 40 minut w temperaturze 140-150 stopni. Bezy powinny być chrupiące, należych ich pilnować, żeby nie przypiec za mocno.

Upieczone domowe bezy studzimy i podajemy. Smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!