Polecamy dzisiaj:

Tarta ze szparagami i boczkiem

Domowe bezy

print Drukuj
Domowe bezy

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Takie domowe bezy to coś bardzo słodkiego na podwieczorek. Szczególnie polecam miłośnikom ciasta bezowego.

składniki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 białka
  • szczypta soli
sposób przygotowania

Przepis na domowe bezy:

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijajamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  2. Następnie za pomocą szprycy wyciskamy beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut, następnie suszymy w lekko otwartym piekarniku około 40 minut w temperaturze 140-150 stopni. Bezy powinny być chrupiące, należych ich pilnować, żeby nie przypiec za mocno.

Upieczone domowe bezy studzimy i podajemy. Smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Placuszki twarogowo-bananowe dla niemowląt
Gwiazdka

Placuszki twarogowo-bananowe dla niemowląt

Placuszki na podwieczorek lub jako przekąska na spacer
Pieczone ziemniaki dla niemowląt
Gwiazdka

Pieczone ziemniaki dla niemowląt

Ziemniaczki dla niemowląt karmionych metodą blw, i nie tylko
Kuskus dla niemowląt
Gwiazdka

Kuskus dla niemowląt

Smaczne i zdrowe śniadanie dla maluszka
Kotlety rybne dla niemowląt
Gwiazdka

Kotlety rybne dla niemowląt

Kotleciki z mielonej ryby to bezpieczny sposób na podanie jej maluszkowi
Placuszki dla niemowląt
Gwiazdka

Placuszki dla niemowląt

Placuszki z bananem i płatkami owsianymi dobre są na śniadanie lub jako przekąska
Kaszka z twarogiem dla niemowląt
Gwiazdka

Kaszka z twarogiem dla niemowląt

Wariacja na temat leniwych pierogów - wersja dla niemowląt
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!