Cebulowe krążki
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Są doskonale do wytrywanego wina i piwa, można je też ułożyć na zielonej sałatcie i podawać jako dodatek do mięsa i ryby.
Składniki:
4 cebule
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej
4 łyżki mąki
sól
biały pieprz
olej do głęboloego smażenia
Sposób przygotowania:
1. Cebule obrać, pokroić w grube plasterki, podzielić na krążki, odstawić na 15 min w chłodne miejsce.
2. Jajko wymieszać z mlekiem, wodą mineralną, mąką, solą i pieprzem, zmiksować, odstawić na 15 min.
3. W rondlu rozgrzać olej, na widelec nadziewać krążki, maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, wyjmować, kiedy się zrumienią.
4. Układać na bibule, aby ściekł nadmiar tłuszczu.
Autor: tulipan
Polecamy również
Warzywa zapiekane na cieście drożdżowym.
Ten przepis sprawdzi się, gdy chcemy przygotować bezmięsny syty obiad. Dużą ilość warzyw zapiekłam w masie śmietankowo-s...Cebulowe krążki
Są doskonale do wytrywanego wina i piwa, można je też ułożyć na zielonej sałatcie i podawać jako dodatek do mięsa i ryby...Zobacz więcej przepisów na: