Są doskonale do wytrywanego wina i piwa, można je też ułożyć na zielonej sałatcie i podawać jako dodatek do mięsa i ryby.
4 cebule
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej
4 łyżki mąki
sól
biały pieprz
olej do głęboloego smażenia
1. Cebule obrać, pokroić w grube plasterki, podzielić na krążki, odstawić na 15 min w chłodne miejsce.
2. Jajko wymieszać z mlekiem, wodą mineralną, mąką, solą i pieprzem, zmiksować, odstawić na 15 min.
3. W rondlu rozgrzać olej, na widelec nadziewać krążki, maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, wyjmować, kiedy się zrumienią.
4. Układać na bibule, aby ściekł nadmiar tłuszczu.
Warzywa zapiekane na cieście drożdżowym.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu