Są doskonale do wytrywanego wina i piwa, można je też ułożyć na zielonej sałatcie i podawać jako dodatek do mięsa i ryby.
4 cebule
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej
4 łyżki mąki
sól
biały pieprz
olej do głęboloego smażenia
1. Cebule obrać, pokroić w grube plasterki, podzielić na krążki, odstawić na 15 min w chłodne miejsce.
2. Jajko wymieszać z mlekiem, wodą mineralną, mąką, solą i pieprzem, zmiksować, odstawić na 15 min.
3. W rondlu rozgrzać olej, na widelec nadziewać krążki, maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, wyjmować, kiedy się zrumienią.
4. Układać na bibule, aby ściekł nadmiar tłuszczu.
Warzywa zapiekane na cieście drożdżowym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu