Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.
Składniki:
· 4 udka z kurczaka
· 20 dag kapusty kiszonej
· 6 kapeluszy suszonych grzybów
· Cebula
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
· Przyprawa z woreczkiem – pomysł na kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Z udek wyjmujemy kości, solimy i posypujemy przyprawą.
2. Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę.
3. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie.
4. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.
5. Grzyby oraz kapustę odcedzamy i drobno siekamy.
6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy grzyby oraz kapustę.
8. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i studzimy.
9. Udka faszerujemy farszem.
10. Następnie wkładamy w woreczek do zapiekania.
11. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
12. Udka gotowe.
13. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Udka pieczone w cebuli i porach podane z kopytkami.
Propozycja na niedzielny obiad. Pyszne aromatyczne mięsko i ulubione przez większość osób mięciutkie kopytka. Pyc...Udka z marchewką
Bardzo dobre udko zrobione inaczej :)Udka w marchewce
Przepis na udka z kurczaka - mięso z kurczaka jest moim ulubionym polecam każdemu w takiej wersji!Udka faszerowane szpinakiem i miętą
Przepis na udka z kurczaka - udka faszerowane to znakomita odmiana sposobu podawania kurczaka, także polecam spraw...Udka w panierce keczupowej
Przepis na udka z kurczaka - mięso z kurczaka w takiej panierce jest smaczne, ma fajny keczupowy- pomidorowy smak!Zobacz więcej przepisów na: