Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.

Składniki:

·       4 udka z kurczaka

·       20 dag kapusty kiszonej

·       6 kapeluszy suszonych grzybów

·       Cebula

·       Pieprz

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       Przyprawa z woreczkiem  – pomysł na kurczaka

Sposób przygotowania:

1.   Z udek wyjmujemy kości, solimy i posypujemy przyprawą.

2.   Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na godzinę.

3.   Następnie gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie.

4.   Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

5.   Grzyby oraz kapustę odcedzamy i drobno siekamy.

6.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

7.   Do cebuli dodajemy grzyby oraz kapustę.

8.   Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i studzimy.

9.   Udka faszerujemy farszem.

10.                    Następnie wkładamy w woreczek do zapiekania.

11.                    Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

12.                    Udka gotowe.

13.                    Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy