· 5 – 4 udka z kurczaka
· 1 Przyprawa złocista do kurczaka
· Sól
· por ( biała końcówka)
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
· Olej do smażenia
· 1 sos tatarski
· 15 dag sera żółtego
1. Z kurzych udek wyjmujemy kości i rozcinamy na pół.
2. Mięso przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.
3. Udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.
7. Wykładamy na każdą porcje mięsa.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.
9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
10. Udka gotowe.
11. Smacznego.
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu