Polecamy dzisiaj:

Przepis na leczo

Zapiekane udka w sosie tatarskim

print Drukuj
Zapiekane udka w sosie tatarskim

Beata

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
1.0

1 ocena

trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto

składniki

·       5 – 4 udka z kurczaka

·       1 Przyprawa złocista do kurczaka

·       Sól

·       por ( biała końcówka)

·       Bułka tarta do panierki

·       2 jajka

·       Olej do smażenia

·       1 sos tatarski

·       15 dag sera żółtego

sposób przygotowania

1.   Z  kurzych udek wyjmujemy kości i rozcinamy  na pół.

2.    Mięso przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.

3.   Udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.

4.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

5.   Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

6.   Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.

7.   Wykładamy na każdą porcje mięsa.

8.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.

9.   Zapiekamy 20 minut w 180˚C

10.                  Udka gotowe.

11.                  Smacznego.

 

Tagi: por
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
1.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!