Smalcówki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen

Ilość porcji: 30
Ciasteczka na smalcu i takie z nich dobroci że aż trudno pomyśleć!
Składniki:
20 dag smalcu
0,4 litra śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 dag mąki
Marmolada
Sposób przygotowania:
Na stolnicę wykładamy makę pszenną robimy w niej dołeczek i dajemy kolejno smaleć posiekany, proszek do pieczenia i smietanę i z tego zagniatamy jednolite ciasto. Rozwłkowujemy je cienko i kroimy na kwadraty, na środek każdego dajemy troszeczkę marmolady i składamy na pół po przeciwnym rogu na trójkąty. Smalcówki pieczemy na złoty kolor do 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Smalcówki
Ciasteczka na smalcu i takie z nich dobroci że aż trudno pomyśleć!
Domowy smalec
Można dodać do niego skwarki z topnienia słoniny lub cebulkę.Zobacz więcej przepisów na:
Smalcówki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.