Domowy smalec


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Można dodać do niego skwarki z topnienia słoniny lub cebulkę.
Składniki:
słonina 1 kg
liść laurowy 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarnka
pieprz 5 ziarenek
Sposób przygotowania:
1. Słoninę pokroić w kostkę i stopić w garnku aż skwarki będą miały złoty kolor.
2. Dodać liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie i jeszcze przez kilka minut gotować na małym ogniu.
3. Smalec rozlać do słoików.
# Tagi:
Autor: tulipan
Polecamy również

Domowy smalec
Można dodać do niego skwarki z topnienia słoniny lub cebulkę.
Smalcówki
Ciasteczka na smalcu i takie z nich dobroci że aż trudno pomyśleć!Zobacz więcej przepisów na:
Smalcówki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.