Sernikowiec na czekoladowym spodzie

Sernikowiec na czekoladowym spodzie

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Sernik zachwyca puszystym wnętrzem z żółtymi jak słoneczko brzoskwiniami, dlatego polecam ten sprawdzony przepis na sernik!

Składniki:

masa twarogowa:

  • twaróg zmielony 3 -krotnie  0,7 kg 
  • jajka 3 sztuki
  • budyń śmietankowy 1 sztuka
  • brzoskwinie 1/2 puszki 
  • mleko 3,2% 1/2 szklanki 
  • cukier puder 1/2 szklanki

spód ciasta:

  • masło 50 gram
  • ciastka czekoladowe 150 gram

góra ciasta:

  • truskawki świeże
  • galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Przepis na sernik z truskawkami w kilku krokach:

  1. Najpierw robimy maę twarogową: podane składniki wymieszać, oprócz brzoskwiń które musimy pokroić w kostkę i dodać na koniec miksowania.
  2. Teraz spód ciasta musimy zrobić: ciastka musimy rozkruszyć, następnie dodać stopione masło, teraz trzeba połączyć składniki i wylepić ciastem formę.
  3. Teraz trzeba wlać masę twarogową i pora na pieczenie: pieczemy 1 godz, w temp.180 stopni.
  4. Sernik trzeba zostawić w piekarniku do wystudzenia.
  5. Teraz musimy zrobić galaretkę i na zimny sernik (najlepiej na drugi dzień ) ułożyć pokrojone truskawki, a następnie zalać zimną galaretką na 1,5 - 2 godz, wstawić do lodówki. 

Pyszny sernik z truskawkami gotowy.

Smacznego!

 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy