· 3 grzybki Maun
· Cebula
· Olej do smażenia
· 50 dag. schabu
· 1 marchew
· 1/3 kapusty pekińskiej
· 2 łyżeczki sosu sojowy
· Sól
· pieprz
· Bułka tarta
· Mąka pszenna
· 2 jajka
1. Grzyby moczymy w wodzie po czym drobno kroimy.
2. Schab kroimy w 2 centymetrowe plastry oraz rozbijamy i solimy.
3. Kapustę, marchew ( obraną ) ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
5. Wszystkie składniki wkładamy do miski: kapustę , marchew, cebulę, grzyby oraz przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą po czym mieszamy farsz.
6. Farsz wykładamy na schab składając w kopertki.
7. Jajka roztrzepać na talerzu widelcem.
8. Na jeden talerz wsypać trochę mąki na drugi bułkę tartą.
9. Kopertki zanurzamy w mące później w jaku i na koniec w bułce.
10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu kiedy będą dobre.
11. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu