Roladki z ogórkiem małosolnym
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Ogórek małosolny każdy lubi, dlatego warto wykorzystać go póki trwa sezon ;)
Składniki:
· 60 dag szynki wieprzowej
· 3 duże ogórki małosolne
· Pół laseczki kiełbasy ( podwawelska)
· Cebula
· 2 łyżki musztardy
· Sól
· Pieprz
· Mąka pszenna
· Olej do smażenia
· Liść laurowy
· 3 ziarna pieprzu
· 2 ziarna ziela angielskiego.
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w plastry, następnie rozbijamy.
2. obieramy cebulę i kroimy w kostkę przekładamy do miseczki.
3. Kiełbasę , ogórki, kroimy również w kostkę dokładamy do cebuli.
4. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy.
5. Plastry mięsa rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Na każdy kawałek mięsa wykładamy trochę farszu.
7. Zawijamy ciasno w roladki i spinamy wykałaczką.
8. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. W garnku zagotować trochę wody i przełożyć roladki, gotować aż mięso będzie dobre.
10. Dokładamy ziarna pieprzu, ziela ang. oraz listek laurowy.
11. Na koniec mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i zaprawiamy sos.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Roladki ze szpinakiem
Szukasz ciekawego pomysłu na obiad? Polecam nadziewane roladki ze szpinakiem i mozzarellą.Roladki schabowe w sosie jogurtowym
Delikatne mięso w lekko kwaśnym sosieRoladki ze schabu z suszonymi pomidorami ,szpinakiem i szynką parmeńską
Uwielbiam małe roladki , podane jako przystawka na ciepło na przyjęciu robią wrażenie wsród gości.Roladki z buraczkami
Fajne danie szczególnie jak komuś zostaną buraczki z barszczuRoladki schabowe
wyśmienite roladki z schabu faszerowane marchewką i porem, danie idealne .Polecam !!Zobacz więcej przepisów na: