Roladki z ogórkiem małosolnym

Roladki z ogórkiem małosolnym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Ogórek małosolny każdy lubi, dlatego warto wykorzystać go póki trwa sezon ;)

Składniki:

·       60 dag  szynki  wieprzowej

·       3 duże ogórki małosolne

·       Pół laseczki kiełbasy ( podwawelska)

·       Cebula

·       2 łyżki musztardy

·       Sól

·       Pieprz

·       Mąka pszenna

·       Olej do smażenia

·       Liść laurowy

·       3 ziarna pieprzu

·       2 ziarna ziela angielskiego.

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy mięso w plastry, następnie rozbijamy.

2.   obieramy  cebulę i kroimy w kostkę przekładamy do miseczki.

3.   Kiełbasę , ogórki, kroimy również w kostkę dokładamy do cebuli.

4.   Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy.

5.   Plastry mięsa rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

6.   Na każdy kawałek mięsa wykładamy trochę farszu.

7.   Zawijamy ciasno  w roladki i spinamy wykałaczką.

8.   Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

9.   W garnku zagotować trochę wody i przełożyć roladki, gotować aż mięso będzie dobre.

10.        Dokładamy ziarna pieprzu, ziela ang. oraz listek laurowy.

11.        Na koniec mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i zaprawiamy sos.

12.        Danie gotowe.

13.        Smacznego.

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy