Roszponka zwinięta w schabie

Roszponka zwinięta w schabie

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Roszponka jest bardzo bogata w witaminę C dlatego warto wykorzystywac ją do potraw.

Składniki:

·       50 dag  schabu

·       Pół opakowania roszponki

·       Przyprawa do mięsa wieprzowego

·       Sól

·       Papryka czerwona

·       15 dag sera żółtego

·       Bułka tarta do panierki

·       2 jajka

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy mięso  w plastry następnie rozbijamy.

2.   Solimy schab  i posypujemy przyprawą.

3.   Każdy kawałek układamy pół plasterka sera.

4.   Na ser układamy kilka roszponek.

5.   Następnie dwa plasterki papryki.

6.   Roladki ciasno zawijamy.

7.   Panierujemy najpierw w jajku, po czym w bułce tartej.

8.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

9.   Roladki gotowe.

10.         Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy