Roladki schabowe

Roladki schabowe

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

wyśmienite roladki z schabu faszerowane marchewką i porem, danie idealne .Polecam !!

Składniki:


schab bez kości 4 kotlety
por 1 sztuka
marchew 1 sztuka
jabłka 1 duże
majeranek
sól i pieprz do smaku
mąka 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. umyte i osuszone kotlety ubijam, posypuję solą i pieprzem,
  2. marchew  i por kroję w słupki
  3. faszeruję roladki, zwijam
  4. podsmażam ,przekładam do garnka zalewam wodą i duszę do miękkości mięsa ,jak mięso jest miękkie wyjmuję roladki i robię sos
  5. obieram jabłko kroję w ósemki dodaję do sosu ,zagęszczam mąką ,doprawiam sos ,podaję na ciepło

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy