· 1 Filet z kurczaka
· 15 dag pieczarek
· 15 dag sera żółtego
· 10 dag szynki
· ½ pęczka szczypiorku
· ½ papryki czerwonej
· Sól
· Przyprawa do kurczaka
· Olej do smażenia
· Mąka pszenna do obtoczenia
· 2 jajka
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Robimy farsz: pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Studzimy i przekładamy do miski.
6. Szynkę kroimy drobne paseczki, dokładamy do pieczarek.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do grzybów.
8. Szczypiorek siekamy.
9. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
10. Wszystko dokładnie mieszamy.
11. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięso .
12. Zawijamy w trójkąty.
13. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
14. Kotlety gotowe
15. Smacznego
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Pierś kurczaka pieczona podana na warzywach
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu