· 1 Filet z kurczaka
· 15 dag pieczarek
· 15 dag sera żółtego
· 10 dag szynki
· ½ pęczka szczypiorku
· ½ papryki czerwonej
· Sól
· Przyprawa do kurczaka
· Olej do smażenia
· Mąka pszenna do obtoczenia
· 2 jajka
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Robimy farsz: pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Studzimy i przekładamy do miski.
6. Szynkę kroimy drobne paseczki, dokładamy do pieczarek.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do grzybów.
8. Szczypiorek siekamy.
9. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
10. Wszystko dokładnie mieszamy.
11. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięso .
12. Zawijamy w trójkąty.
13. Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
14. Kotlety gotowe
15. Smacznego
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu