Pierwszy raz uzyłam sosu barbecue i muszę przyznac że danie było tak pyszne że będę robić z nim częściej.
· 60 dag fileta z kurczaka
· 1 łyżeczka Papryki wędzonej
· Sól
· Pieprz
· 15 pasków boczku wędzonego
· 4 plastry sera żółtego
· ½ papryki żółtej
· ½ papryki czerwonej
· Sos barbecue
· Szczypta czosnku
1. Kroimy mięso na mniejsze kawałki
2. Wsypujemy do miski przyprawy: czosnek, paprykę wędzoną, pieprz, sól, dokładnie mieszamy.
3. Mięso łączymy z przyprawami.
4. W formie do pieczenia układamy boczek, tak żeby paski zwisały z formy.
5. Na boczek układamy połowę mięsa.
6. Smarujemy sosem barbecue.
7. Następnie układamy 2 plastry sera.
8. Paprykę żółtą kroimy drobno i układamy na serze.
9. Powtarzamy czynność , układamy mięso.
10. Smarujemy sosem.
11. Układamy ser.
12. Paprykę czerwoną kroimy drobno i układamy na serze.
13. Zawijamy wystające paski boczku.
14. Przykrywamy folią aluminiową do pieczenia.
15. Zapiekamy 1 godzinę w 180˚C
16. Po godzinie odkrywamy folię i ponownie zapiekamy 30 minut w 180˚C.
17. Po tym czasie wyjmujemy roladę z formy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy sosem i jeszcze zapiekamy 15 minut w 180˚C
18. Rolada gotowa.
19. Smacznego.
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu