· ½ kg filet z kurczaka
· ½ pasty paprykowej
· 20 dag sera żółtego
· Sól
· Olej do smażenia
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
1. Kroimy mięso na mniejsze plastry i rozbijamy tak aby nie porobić dziur i solimy.
2. Rozkładamy pastą paprykową i posypujemy startym serem na tarce o dużych oczkach.
3. Ciasno zwijamy roladki,
4. Obtaczamy w rozmąconym jajku.
5. Następnie w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu