Takie nuggetsy to wspaniała przekąska. Kruche miesko otulone chrupiącym ciastem i do tego sos.
Składniki na ciasto:
pół szklanki mleka
1 jajko
mąka pszenna około 6-7 łyżek
szczypta soli
Dodatkowe składniki:
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
przyprawa do kurczaka
1 podwójny filet z kurczaka
Składniki na sos:
2 łyżki łagodnego ketchupu
5 łyżek majonezu
słodka papryka w proszku
1. Wykonanie ciasta: Składniki na ciasto miksujemy dokładnie, żeby nie było grudek, a ciasto było dość gęste.
2. Wykonanie mięsa: Mięso oczyszczamy i myjemy, następnie dokładnie osuszamy. Przygotowane mięso kroimy na małe kawałki i nacieramy przyprawą. Następnie odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie kawałki mięsa zanurzamy w cieście i panierujemy w bułce tartej.
3. Następnie nuggetsy smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron do miękkości i zrumienienia.
4. Wykonanie sosu: Składniki na sos mieszamy i przyprawiamy papryką według uznania.
5. Usmażone nuggetsy podajemy z sosem. Smacznego.
Paprykowe nachosy w kilka minut!
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu