Składniki:
· brokuł
· 15 dag szynki
· 5 jajek
· Kilka rzodkiewek
· sól
Składniki na sos:
· ¾ szk. majonezu
· ¾ szk. jogurtu naturalnego
· 2 łyżeczki musztardy
· Szczypta czosnku
· Pieprz
1. Gotujemy brokuły w osolonej wodzie.
2. Gotujemy jajka.
3. Rzodkiewki kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miski.
4. Szynkę również drobno kroimy i dokładamy do rzodkiewki.
5. Brokuły po ugotowaniu dzielimy na różyczki i przekładamy do miski.
6. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę dokładamy do pozostałych składników.
7. Robimy sos w drugim naczyniu mieszając jogurt z majonezem, musztardą, czosnkiem oraz doprawiamy pieprzem .
8. Sos łączymy z pozostałym składnikami.
9. Sałatka gotowa.
10. Smacznego.
Sałatka z kalafiora i rzodkiewek
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu