Wiosenne śniadanie

Wiosenne śniadanie

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.

Składniki:

  • 3 jajka na twardo
  • 1 ogórek
  • pęczek rzodkiewki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • ½ pęczka koperku
  • kiełki rzeżuchy
  • młode listki rzodkiewki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jak zrobić pyszną wiosenną sałatkę? Oto przepis na sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką:

  1. Najpierw musimy jajka pokroić na połówki lub ćwiartki, a ogórek i rzodkiewki w plasterki.
  2. Następnie trzeba wymieszać składniki sosu, tj. śmietanę, majonez, chrzan oraz sól i pieprz.
  3. Teraz musimy posiekać listki rzodkiewki i koperek, dodać do sosu i wymieszać.
  4. Kolejny krok to ułożyć na półmisku warstwami ogórki, rzodkiewkę, i jajka.
  5. Na koniec sałatkę musimy polać sosem i posypać kiełkami rzeżuchy.

Wspaniała sałatka wiosenna gotowa.

Smacznego :)

Autor: kulinarneabc

Polecamy nasze przepisy