Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Placuszki z jabłkami

print Drukuj
Placuszki z jabłkami

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.2

19 ocen

Smażone placki z jabłkami i cukrem pudrem, bardzo łatwy przepis na placuszki z jabłkami, idealne na ciepłą kolację.

składniki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej 
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypywania
  • jabłka (ilość zależy od preferencji)
sposób przygotowania

Przepis na placuszki z jabłkami idealne na kolację:

  1. Najpierw trzeba ubić mikserem jajko z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dalej ubijając dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
  2. Jabłka obrać i pokroić w grube plasterki. Wmieszać łyżką do ciasta.
  3. Smażyć placki na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
  4. Na koniec placuszki z jabłkami posypać cukrem pudrem.

Pyszne placuszki z jabłkami gotowe! Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!