Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Placuszki sodowe z jabłkami

print Drukuj
Placuszki sodowe z jabłkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
3.0

4 oceny

Bardzo dobre placuszki, kiedyś robiły nasze Babcie.Polecam na podwieczorek dla łasuchów.

składniki

·         10 łyżek mąki pszennej

·         Szczypta soli

·         400 ml. Mleka zsiadłego

·         2 duże jabłka

·         Olej do smażenia

·         Cukier puder do posypki

·         2 łyżki cukru

·         2 jajka

·         1 łyżka sody

sposób przygotowania

1.       Cukier, mąkę, sodę ,sól, jajka, mleko zsiadłe, wszystkie te składniki mieszamy razem ze sobą w misce.

2.       Obieramy jabłka  ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach, po czy  przekładamy do miski i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

3.       Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto.

4.       Placki smażymy z obu stron.

5.       Gdy trochę przestygną obsypujemy cukrem pudrem.

6.       Smacznego.

Tagi: Soda
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
3.0
Liczba porcji 7
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!