- 1-2 jajka
- łyżka płatków owsianych
- trochę cynamonu
- maka pszenna (niedużo)
- dobry tłuszcz do smażenia
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do startych jabłek dodać jajko lub dwa (jeśli mamy małe), płatki owsiane i cynamon. Wymieszać.
Dodać mąkę pszenną, tyle, żeby ciasto miało lekko zwartą konsystencje (ja dałam 3 łyżki).
Smażyć na patelni muśniętej tłuszczem,np. olejem rzepakowym
Placuszki z płatkami owsianymi, jabłkiem i rodzynkami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu