Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Ziemniaki z kotlecikami

print Drukuj
Ziemniaki z kotlecikami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 13
Ocena:
0.0

0 ocen

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.

składniki

·       13 szt. dużych ziemniaków

·       Sól

·       Przyprawa do ziemniaków

·       30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

·       1 Cebula

·       1 papryka czerwona

·       1 całe jajko

·       1 łyżka przyprawy Gyros

·       3 łyżki bułki tartej

·       3 łyżki śmietany 12 %

·       1 kulka mozzarelli

·       13 łyżek ketchupu

·       Olej do smażenia

·       15 dag sera żółtego

sposób przygotowania

1.   Ziemniaki obieramy w każdym ziemniaku robimy otwór, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 °C.

2.   Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.

3.   W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli.

4.   Na serze układamy po dwie kuleczki mięsne i polewamy ketchupem.

5.   Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.

6.   Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia się sera.

7.   Danie gotowe.

8.   Smacznego.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 13
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!