Gootując ziemniaki w mudurkach i wytrącamy potasu co jest bardzo ważne dla naszego zdrowia a żeby urozmaicić możemy zrobić faszerowane.
· 6 podłużnych ziemniaków
· Opakowanie brokuł mrożonych lub świeżych
· 15 dag boczku wędzonego
· Cebula
· Sól
· Pieprz
· 15 dag sera żółtego
· Olej do smażenia
1. Gotujemy ziemniaki w mundurkach.
2. Następnie obieramy i kroimy na połowę.
3. W połówce robimy nożem otwór tak żeby powstała nam łódeczka.
4. Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.
5. Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
6. Boczek kroimy w kostkę i dokładamy do cebuli.
7. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i również dodajemy do cebuli, doprawiamy solą oraz pieprzem.
8. Gdy farsz jest już dobry napełniamy nim łódeczki.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy na wierzch.
10. Ziemniaki zapiekamy 20 minut w 180 ˚ C.
11. Smacznego.
Ziemniaki z męsem i sosem barbecue
Kokardki z warzywami i kurczakiem
naleśnikowe roladki z ricottą i brokułem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu