· 15 dag sera żółtego
· Tymianek
· Szczypiorek
· Sól
· 6 średnich ziemniaków
· ½ słoika papryki konserwowej
· 15 dag pieczarek ugotowanych
½ laski kiełbasy np. podwawelskiej
1. Gotujemy ziemniaki w mundurkach.
2. Kroimy paprykę drobno.
3. Również kroimy drobno kiełbasę .
4. Pieczarki
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Szczypiorek oraz tymianek siekamy.
7. Składniki na farsz razem mieszamy: ser, pieczarki, paprykę, kiełbasę, szczypiorek, tymianek.
8. Ziemniaki po ugotowaniu obieramy ze skórki, kroimy na połowę i wydrążamy łyżką w środku otwór.
9. Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Nadziewamy farszem.
11. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
12. Ziemniaczki gotowe.
13. Smacznego.
Ziemniaki z męsem i sosem barbecue
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu