Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Naleśniki faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami

print Drukuj
Naleśniki faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Przepis na naleśniki z mięsem. Oto pyszne naleśniki z mięsem, pożywne i sycące naleśniki na słono faszerowane mięsem mielonym. Polecam mój przepis na naleśniki z mięsem mielonym, bo są pyszne :)

składniki
  • mąka 1 szklanka
  • jajka 1 jajko 
  • sól do smaku 
  • woda gazowana
  • mleko
  • farsz do naleśników:
  • pieczarki 200 gr 
  • mięso mielone 200 gr 
  • przyprawa do mięsa mielonego
sposób przygotowania

Przepis na naleśniki z mięsem w moim wydaniu, pyszne i sycące:

  1. Najpierw musimy mąkę przesiać, dodać jajko oraz pół szklanki mleka, sól do smaku i tyle wody aby ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany, dokładnie mieszamy i teraz musimy odstawić na pół godziny.
  2. Teraz pora na farsz do naleśników: pieczarki umyć i pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu, dodać mięso mielone i przyprawę, można podlać bulionem, a następnie trzeba wszystko dusić do miękkości.
  3. Teraz przyszła pora usmażyć naleśniki, natłuszczamy patelnię i smażymy naleśniki. 
  4. Po usmażeniu na naleśniki nakładamy po porcji farszu i w zależności od upodobań możemy naleśniki zawijać lub składać.
  5. Naleśniki trzeba podawać na ciepło z ulubiona surówką, wtedy są najlepsze :)

Pyszne naleśniki z mięsem gotowe.

Smacznego!

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!