Naleśniki z warzywami, fasolką oraz brokułem

Naleśniki z warzywami, fasolką oraz brokułem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na naleśniki z mięsem. Oto propozycja na ciekawy obiad dla tych, co uwielbiają naleśniki :) Polecam mój przepis na naleśniki, bo naprawdę warto!

Składniki:

  • składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 8 łyżek. mąki pszennej
  • 200 ml. mleka
  • 125 ml. wody gazowanej
  • sajko
  • sól
  • składniki na farsz:
  • ½ kg fileta z kurczaka
  • serek mascarpone
  • cebula
  • przyprawa gyros
  • sól
  • olej do smażenia
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 mały brokuł
  • kilka paseczków papryczek konserwowych
  • składniki na sos czosnkowy:
  • 200 ml jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na naleśniki z mięsem w moim wykonaniu, sprawdzony przepis na syty obiad :)

  1. Najpierw wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy razem tak, aby nie powstały grudki, a następnie smażymy naleśniki.
  2. Teraz kroimy mięso w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą gyros.
  3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do mięsa.
  4. Warzywa ( fasolkę oraz brokuł) gotujemy w osolonej wodzie, a paprykę kroimy w drobne paseczki i przekładamy do miski.
  5. Do papryki dodajemy po ugotowaniu warzywa, a do warzyw również dodajemy wystudzone mięso. Na sam koniec do farszu dodajemy serek i dokładnie mieszamy.
  6. Teraz na każdy naleśnik nakładamy farsz, składamy w kwadrat i układamy w naczyniu.
  7. Następnie robimy sos: wszystkie składniki łączymy ze sobą i gotowym sosem smarujemy wierzch naleśników.

Pyszne naleśniki z mięsem gotowe.

Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy