Sakiewki naleśnikowe nadziewane mięsem i cukinią

Sakiewki naleśnikowe nadziewane mięsem i cukinią

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na naleśniki z mięsem, w kształcie sakiewek, pyszne i aromatyczne. A takie naleśnikowe sakiewki skrywają w sobie farsz z mięsa mielonego, cukinii i ogórka, czyli niebo w gębie :)

Składniki:

  • naleśniki 4 sztuki
  • cukinia 1 sztuka
  • śmietana 30 % 150 ml.
  • oliwa 
  • ogórek świeży 1 sztuka
  • zioła prowansalskie do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ketchup 2 łyżki
  • mięso mielone 1/2 kg

Sposób przygotowania:

Przepis na naleśniki z mięsem, oto jak zrobić naleśniki z mięsem a potem z nich pyszne sakiweki:

  1. najpierw mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i ogórka, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem
  2. dolewamy śmietanę i ketchup i dusimy około 5-7 minut
  3. gdy mamy już farsz to nadzieniem faszerujemy naleśniki, zawijając w sakiewkę spinamy naleśniki wykałaczką
  4. sakiweki teraz podpiekamy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach

Naleśniki z mięsem w kształcie sakiewek podajemy na ciepło, wtedy najlepiej smakują.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy