Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Inna wersja Leczo z fasolką szparagową

print Drukuj
Inna wersja Leczo z fasolką szparagową

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
1.0

1 ocena

Nie jest teraz sezon na fasolkę ale ja uzyłam mrożonej i też wyszło leczo dobre.

składniki

·         50 dag kiełbasy typu podwawelska

·         1 opak. fasolki szparagowej mrożonej

·         1 słoiczek papryki konserwowej

·         Cebula

·         1 puszka pomidorów

·          Średni koncentrat pomidorowy

·         2 łyżki mąki pszennej

·         Olej do smażenia

·         Chili

·         Sól

sposób przygotowania

1.       Kroimy  w kostkę kiełbasę , przesmażamy na rozgrzanym oleju.

2.       Obieramy Cebulę   oraz drobno kroimy po czym przekładamy do  kiełbasy.

3.       Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

4.       Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy.

5.       Po ugotowaniu fasolkę dokładamy również do kiełbasy.

6.       Dodajemy pomidory z puszki.

7.       Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili.

8.       2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo

9.       Danie gotowe.

10.   Smacznego.

Tagi: fasolka
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
1.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!