Polecam danie jest pyszne, mozna wykorzystac jako potrwę na kolację lub jako dodatek na imprezę.
· 60 dag fasolki szparagowej
· 60 dag kiełbasy np. podwawelskiej
· Cukinia
· słoik papryki konserwowej
· 200 ml Koncentrat pomidorowy
· Sól
· Papryka ostra
1 łyżka mąki pszennej
1. Końcówki z fasolki obcinamy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
2. Odlewamy wodę po ugotowaniu i przekładamy do większego garnka.
3. Kroimy paprykę w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka.
4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka.
5. Kiełbasę natomiast kroimy w kostkę lub półplasterki, prużymy na rozgrzanym oleju, również przekładamy do garnka.
6. Zalewamy woda, doprawiamy paprykę , ewentualnie jak potrzeba solą i gotujemy 20 minut.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
8. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy leczo, chwile gotujemy.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego
Inna wersja Leczo z fasolką szparagową
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu