Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Polecam danie jest pyszne, mozna wykorzystac jako potrwę na kolację lub jako dodatek na imprezę.
Składniki:
· 60 dag fasolki szparagowej
· 60 dag kiełbasy np. podwawelskiej
· Cukinia
· słoik papryki konserwowej
· 200 ml Koncentrat pomidorowy
· Sól
· Papryka ostra
1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Końcówki z fasolki obcinamy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
2. Odlewamy wodę po ugotowaniu i przekładamy do większego garnka.
3. Kroimy paprykę w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka.
4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka.
5. Kiełbasę natomiast kroimy w kostkę lub półplasterki, prużymy na rozgrzanym oleju, również przekładamy do garnka.
6. Zalewamy woda, doprawiamy paprykę , ewentualnie jak potrzeba solą i gotujemy 20 minut.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
8. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy leczo, chwile gotujemy.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią
Polecam danie jest pyszne, mozna wykorzystac jako potrwę na kolację lub jako dodatek na imprezę.Potrawka z bobem oraz kiełbaskami
Inna wersja lecza, równiez bardzo dobra, wart zrobic.Leczo w innej odsłonie
Leczo to pyszne danie jednogarnkowe, które szczególnei kojarz się z czasem, gdy za oknem buro i ponuro :)...Inna wersja Leczo z fasolką szparagową
Nie jest teraz sezon na fasolkę ale ja uzyłam mrożonej i też wyszło leczo dobre.Filet zanurzony w leczo
Taka wersja leczo też jest pomysłem na obiad. Filet zanurzony w leczo - jedliście kiedyś? Jeśli nie spróbujcie:)Zobacz więcej przepisów na: