· ½ kg bobu
· cukinia
· papryki ( żółta, czerwona)
· Cebula
· Szczypta czosnku
· Koncentrat pomidorowy
· Sól
· Pieprz
· Papryka ostra
· Liść laurowy
· Ziele angielski
· Olej do smażenia
· 6 berlinek
1. Gotujemy bób w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i obieramy z łupinek.
2. Obieramy cukinie i kroimy w kostkę.
3. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w kostkę.
4. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
5. Na rozgrzanym oleju prużymy warzywa, dolewamy wodę żeby były przykryte.
6. Doprawiamy pieprzem, solą paprykę i czosnkiem.
7. Wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy.
8. Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do warzyw.
9. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
10. Na koniec wkładamy bób, chwilę gotujemy.
11. Leczo gotowe.
12. Smacznego.
Kiełbaski z fasolką szaparagową i cuknią
Inna wersja Leczo z fasolką szparagową
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu