Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
· 1 podwójny filet z kurczaka
· 1 łyżka przyprawy do kurczaka
· Sól
· 1 szklanka bułki tartej
· 4 łyżki masła
· 4 łyżki migdałów
· 10 dag sera żółtego
1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Do miski wsypujemy bulkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
3. Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
1. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
w 180 °C.
4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.
Mielone z serkiem oraz papryką.
Filety pod pierzynką serowo pieczarkową
Pierś kurczaka pieczona podana na warzywach
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu