Kotlety są robione z piersi z kurczaka ale nie są suche, sa pyszne a z dodatkiem serka są jeszcze lepsze.
· 1 filet z kurczaka
· ½ słoika papryki konserwowej
· 1 serek topiony
· Sól
· Pieprz
· Jajko
· Bułka tarta
1. Fileta z kurczaka mielimy na maszynce.
2. Wbijamy jajko
3. Wsypujemy bułkę tartą.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dokładnie mieszamy.
6. Paprykę oraz serek kroimy w paski.
7. Robimy kotlety w każdy środek kotleta wkładamy po kawałku papryki i serka.
8. Panierujemy w bułce tartej
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Kotlety gotowe.
11. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Filety pod pierzynką serowo pieczarkową
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu