Kotlety są robione z piersi z kurczaka ale nie są suche, sa pyszne a z dodatkiem serka są jeszcze lepsze.
· 1 filet z kurczaka
· ½ słoika papryki konserwowej
· 1 serek topiony
· Sól
· Pieprz
· Jajko
· Bułka tarta
1. Fileta z kurczaka mielimy na maszynce.
2. Wbijamy jajko
3. Wsypujemy bułkę tartą.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dokładnie mieszamy.
6. Paprykę oraz serek kroimy w paski.
7. Robimy kotlety w każdy środek kotleta wkładamy po kawałku papryki i serka.
8. Panierujemy w bułce tartej
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Kotlety gotowe.
11. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Filety pod pierzynką serowo pieczarkową
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu