Kurczak i ser oraz pieczarki to każdy lubi a danie równiez pasuje na imprezowe kolacje.
· 1 filet z kurczaka
· 1 serek topiony
· 25 dag pieczarek
· Papryka czerwona
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
· Przyprawa do kurczaka
· 15 dag sera żółtego
1. Fileta kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
2. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do pieczarek.
7. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili aż się rozpuści.
8. Farsz nakładamy na fileta.
9. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy każdy kawałek mięsa.
10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Mielone z serkiem oraz papryką.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu