Filety pod pierzynką serowo pieczarkową

Filety pod pierzynką serowo pieczarkową

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Kurczak i ser oraz pieczarki to każdy lubi a danie równiez pasuje na imprezowe kolacje.

Składniki:

·       1 filet z kurczaka

·       1 serek topiony

·       25 dag pieczarek

·       Papryka czerwona

·       Pieprz

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       Przyprawa do kurczaka

·       15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

1.    Fileta kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

2.    Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3.    Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek.

5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

6.    Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do pieczarek.

7.    Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili  aż się rozpuści.

8.    Farsz nakładamy na fileta.

9.    Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy każdy kawałek mięsa.

10.          Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

11.          Danie gotowe.

12.          Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy