Jajka na żurawinowo-chrzanowej pierzynce.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 3
Takie jajka faszerowane robi się bardzo szybko. Możemy je przygotować na świąteczny stół i podać ze świeżym i chrupiącym pieczywem.
Składniki:
- 1 niewielkie jabłko
- 5 jajek
- sól i pieprz do smaku
- chrzan żurawinowy według uznania
- 3-4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Przepis na jajka na Wielkanoc:
- Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
- Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i razem z dwoma jajkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Do startych jajek dać majonez, chrzan żurawinowy ( według uznania ), przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
- Przygotowaną pierzynkę ułożyć na talerzu, następnie ułożyć połówki jajek i udekorować chrzanem żurawinowym.
- Można podać od razu lub schłodzone z lodówki.
Smacznego!
Autor: babeczka35
Polecamy również
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Takie jajka są bardzo smaczne. Tanie, proste i szybkie w wykonaniu. Zapraszam na przepis.Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.
Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Smaczne jajka o bardzo wyrazistym smaku. Polecam na śniadanie lub kolację ze świeżym pieczywem. Idealne również n...Jajka faszerowane
Pyszna przekąska na imprezę.Wiosenne jajka z rzeżuchą.
Dla wielbicieli jajek. Na śniadanie lub kolację. Polecam:)Zobacz więcej przepisów na: