Jajka na żurawinowo-chrzanowej pierzynce.

Jajka na żurawinowo-chrzanowej pierzynce.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Takie jajka faszerowane robi się bardzo szybko. Możemy je przygotować na świąteczny stół i podać ze świeżym i chrupiącym pieczywem.

Składniki:

  • 1 niewielkie jabłko
  • 5 jajek
  • sól i pieprz do smaku
  • chrzan żurawinowy według uznania
  • 3-4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Przepis na jajka na Wielkanoc:

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
  2. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i razem z dwoma jajkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Do startych jajek dać majonez, chrzan żurawinowy ( według uznania ), przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
  4. Przygotowaną pierzynkę ułożyć na talerzu, następnie ułożyć połówki jajek i udekorować chrzanem żurawinowym.
  5. Można podać od razu lub schłodzone z lodówki.

Smacznego!

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy