Jajka faszerowane
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 6
Pyszna przekąska na imprezę.
Składniki:
- 6 jaj,
- 25 dag wędzonej ryby (np. makrela, pstrąg, szprotka),
- kilka korniszonów,
- 2 łyżki oleju lub oliwy,
- mała cebula,
- sól, pieprz
- posiekany koperek
Sposób przygotowania:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka, a z każdej połówki białka odciąć czubek tak, by można ją było postawić na półmisku. Rybę obrać ze skóry i ości, odłożyć kilka ładnych kawałków (do dekoracji). Resztę utrzeć z żółtkami i olejem lub oliwą, dodać drobno posiekaną cebulkę i korniszony, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać połówki białek, formując wzgórki lub nadając owalny kształt. Udekorować kawałkami ryby i paseczkami z korniszonów. Posypać natką pietruszki.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Jajka z białym serkiem i rzeżuchą.
Tak przygotowane jajka są bardzo pyszne i bardzo syte. Pysznie smakują ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.Jajka faszerowane z bakaliami
Jajka faszerowane można podac na wiele sposobów. Jednym z nich są jajka faszerowane z bakaliami. Idealny spos&oac...Jajka faszerowane chrzanem i cebulą
Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą...ŻAGLÓWKI
Doskonała i prosta przystawka. Ładnie komponuje się na stole z innymipotrawami.Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Smaczne jajka o bardzo wyrazistym smaku. Polecam na śniadanie lub kolację ze świeżym pieczywem. Idealne również n...Zobacz więcej przepisów na: