5 większych pieczarek
1 łyżka majonezu
szczypta soli i pieprzu
łyżka posiekanej zielonej cebulki i koperku
We wrzątku jajka gotujemy na twardo (około 2 minut od zawrzenia wody, w której są jaja). Po tym czasie wkładamy je do miseczki z zimną wodą, a potem obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka do miseczki. Pieczarki siekamy drobno, dodajemy do żółtek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Napełniamy w jajku miejsce po żółtku przygotowanym farszem. Dekorujemy posiekaną zieloną cebulką i koperkiem.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Jajka z buraczkowym nadzieniem.
Drożdżowki z rabarbarem i kruszonką
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu