Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Jajka faszerowane pieczarkami - idealne na imieniny, urodziny czy inne imprezy rodzinne.

Składniki:

6-8 większych jajek
5 większych pieczarek
1 łyżka majonezu
szczypta soli i pieprzu
łyżka posiekanej zielonej cebulki i koperku

Sposób przygotowania:

We wrzątku jajka gotujemy na twardo (około 2 minut od zawrzenia wody, w której są jaja). Po tym czasie wkładamy je do miseczki z zimną wodą, a potem obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka do miseczki. Pieczarki siekamy drobno, dodajemy do żółtek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Napełniamy w jajku miejsce po żółtku przygotowanym farszem. Dekorujemy posiekaną zieloną cebulką i koperkiem.

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy