Jest to pyszna jajecznica, wspaniale pachnąca grzybami prosto z lasu. Polecam na śniadanie czy nawet na kolację. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Składniki na jajecznicę:
4 jajka
sól i pieprz do smaku
25 dag kurek
masło do smażenia tak około 2-3 łyżki
1. Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy. Następnie bardzo dokładnie osączamy z wody i kroimy.
2. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby, następnie smażymy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. Następnie do miękkich grzybów wbijamy jajka i smażymy do odpowiedniej konsystencji. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Podajemy gorącą i smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu