Jajecznica na zielono.

Jajecznica na zielono.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Jajecznica z kalarepką? Czemu nie? Jest bardzo smaczna. Do tego mnóstwo pachnącej zieleniny. Polecam podać ze świeżym pieczywem.

Składniki:

4 jajka

2 małe kalarepki

sól i pieprz do smaku

2 łyżki masła do smażenia

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

1. Kalarepki obieramy i myjemy, następnie kroimy je w słupki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, miękkie odcedzamy i dokładnie osuszamy.

2. Następnie na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamu ugotowane kalarepki, chwilę przesmażamy, następnie wbijamy jajka, dodajemy posiekaną zieleninę i smażymy aż jajka będą miały odpowiednią konsystencję. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3. Podajemy gorącą i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy