Jajecznica z kalarepką? Czemu nie? Jest bardzo smaczna. Do tego mnóstwo pachnącej zieleniny. Polecam podać ze świeżym pieczywem.
4 jajka
2 małe kalarepki
sól i pieprz do smaku
2 łyżki masła do smażenia
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
1. Kalarepki obieramy i myjemy, następnie kroimy je w słupki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, miękkie odcedzamy i dokładnie osuszamy.
2. Następnie na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamu ugotowane kalarepki, chwilę przesmażamy, następnie wbijamy jajka, dodajemy posiekaną zieleninę i smażymy aż jajka będą miały odpowiednią konsystencję. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Podajemy gorącą i smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu