- 1 łyżeczka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 szklanka oleju rzepakowego
Majonez najlepiej przygotowywać w wysokim naczyniu, np. słoiku. Do naczynia wlać aquafabę, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy, dodać sól i musztardę. Blendować blenderem ręcznym do wytworzenia piany. Wlać pół szklanki oleju i dalej blendować, kolejne pół szklanki oleju dodać po kilku minutach. Blendować do uzyskania gęstej konsystencji, Majonez przechowywać w lodówce. Majonez jeszcze nieco zgęstnieje.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu