Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Wieprzowina po chińsku

print Drukuj
Wieprzowina po chińsku

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

mało składników i bardzo prosty przepis dla miłosników chińszczyzny ;-)

składniki

·       60  dag łopatki wieprzowej

·       2 torebki ryżu

·       opakowanie mrożonki Danie Chińskie

·       Olej do smażenia

·       Sól

·       1 opakowanie przyprawy FIX danie Chińskie

sposób przygotowania

1.   Kroimy mięso w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, przyprawiamy solą.

2.   Gotujemy ryż w osolonej wodzie.

3.   Do mięsa dodajemy mrożonkę i jeszcze 15 minut prużymy.

4.   Fix rozrabiamy z wodą i dodajemy do mięsa.

5.   Danie Chińskie gotowe, najlepiej podawać z ryżem.

6.   Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!