· Przyprawa do kurczaka
· 1 łyżka sosu sojowego
· 2 łyżki sosu chili
· Olej do smażenia
· Mieszanka chińska mrożona
· ½ kg fileta z kurczaka
· Sól
· 100 g. grzybów mun
· ½ łyżeczki chili
· 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
· 2 kostki rosołowe
· ½ opakowania makaronu chińskiego
1. Mun grzyby moczymy w wodzie około godziny.
2. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw: sól, przyprawa do kurczaka, sos sojowy, sos chili,
3. Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe, mieszankę chińską, oczywiście cały czas gotujemy.
4. Mun grzybki odlewamy z wody i drobno kroimy.
5. Chiński makaron kruszymy na mniejsze kawałki.
6. Grzybki i makaron dodajemy do rosołu, 10 minut gotujemy.
7. Mięso przekładamy do garnka i doprawiamy chili oraz przyprawą do dań chińskich.
8. Smacznego.
Szybkie danie Chińskie z dodatkiem kurczaka.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu