Zupa Chińska
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 8
Trzeba trochę urozmaicić nasze jedzenie dlatego polecam tą zupę.
Składniki:
· Przyprawa do kurczaka
· 1 łyżka sosu sojowego
· 2 łyżki sosu chili
· Olej do smażenia
· Mieszanka chińska mrożona
· ½ kg fileta z kurczaka
· Sól
· 100 g. grzybów mun
· ½ łyżeczki chili
· 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
· 2 kostki rosołowe
· ½ opakowania makaronu chińskiego
Sposób przygotowania:
1. Mun grzyby moczymy w wodzie około godziny.
2. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw: sól, przyprawa do kurczaka, sos sojowy, sos chili,
3. Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe, mieszankę chińską, oczywiście cały czas gotujemy.
4. Mun grzybki odlewamy z wody i drobno kroimy.
5. Chiński makaron kruszymy na mniejsze kawałki.
6. Grzybki i makaron dodajemy do rosołu, 10 minut gotujemy.
7. Mięso przekładamy do garnka i doprawiamy chili oraz przyprawą do dań chińskich.
8. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Zupa Chińska
Trzeba trochę urozmaicić nasze jedzenie dlatego polecam tą zupę.Wieprzowina po chińsku
mało składników i bardzo prosty przepis dla miłosników chińszczyzny ;-)Szybkie danie Chińskie z dodatkiem kurczaka.
czasami nie macie czasu na zrobienie obiadu, wystrczy 30 minut i obiad gotowy.Kuleczki chińskie
Coś innego a dobrego, polecam kuleczki.Kurczak po chińsku
Dekoracyjna potrawa.Zobacz więcej przepisów na: