Zupa Chińska

Zupa Chińska

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Trzeba trochę urozmaicić nasze jedzenie dlatego polecam tą zupę.

Składniki:

·        Przyprawa do kurczaka

·        1 łyżka  sosu sojowego

·        2 łyżki sosu chili

·        Olej do smażenia

·        Mieszanka chińska  mrożona

·        ½ kg fileta  z kurczaka

·        Sól

·        100 g. grzybów mun

·        ½ łyżeczki chili

·        2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich

·        2 kostki rosołowe

·        ½ opakowania makaronu chińskiego

 

Sposób przygotowania:

1.     Mun grzyby moczymy w wodzie około godziny.

2.     Mięso z kurczaka kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw: sól, przyprawa do kurczaka, sos sojowy, sos chili,

3.     Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe, mieszankę chińską, oczywiście cały czas gotujemy.

4.      Mun grzybki odlewamy z wody i drobno kroimy.

5.      Chiński makaron kruszymy na mniejsze kawałki.

6.     Grzybki i makaron dodajemy do rosołu, 10 minut gotujemy.

7.     Mięso  przekładamy do garnka i doprawiamy chili oraz przyprawą do dań chińskich.

8.     Smacznego.

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy