Kuleczki chińskie

Kuleczki chińskie

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Coś innego a dobrego, polecam kuleczki.

Składniki:

Składniki na pulpety:

·         60 dag  mięsa wieprzowego mielonego

·         Cebulka  drobno pokrojona

·         Sól

·         Jajko

·         2 łyżki śmietany

·         4 łyżki bułki tartej

 

Składniki  do panierowania:

·         Mąka do obtoczenia

·         Olej do smażenia

Składniki do sosu warzywnego:

·         1 opakowanie mieszanki chińskiej

·         Sos sojowy

·         Sos chili

·         Przyprawa chili

·         2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

·         Kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

1.       Składniki  na pulpety wkładamy do miski i wyrabiamy.

2.       Robimy małe kuleczki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym olej z obu stron.

3.       Warzywa przekładamy na patelnie na  rozgrzany olej i prużymy, podlać wodą.

4.       Do mieszanki chińskiej dokładamy kostkę rosołową, sos sojowy, sos chili, solimy i doprawiamy chili.

5.       Do warzyw przekładamy kuleczki mięsne.

6.       Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i zaprawiamy warzywa.

7.       Chwilę gotujemy.

8.       Potrawa gotowa.

9.       Najlepiej podawać z ryżem.

10.   Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy