Składniki na pulpety:
· 60 dag mięsa wieprzowego mielonego
· Cebulka drobno pokrojona
· Sól
· Jajko
· 2 łyżki śmietany
· 4 łyżki bułki tartej
Składniki do panierowania:
· Mąka do obtoczenia
· Olej do smażenia
Składniki do sosu warzywnego:
· 1 opakowanie mieszanki chińskiej
· Sos sojowy
· Sos chili
· Przyprawa chili
· 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
· Kostka rosołowa
1. Składniki na pulpety wkładamy do miski i wyrabiamy.
2. Robimy małe kuleczki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym olej z obu stron.
3. Warzywa przekładamy na patelnie na rozgrzany olej i prużymy, podlać wodą.
4. Do mieszanki chińskiej dokładamy kostkę rosołową, sos sojowy, sos chili, solimy i doprawiamy chili.
5. Do warzyw przekładamy kuleczki mięsne.
6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości zimnej wody i zaprawiamy warzywa.
7. Chwilę gotujemy.
8. Potrawa gotowa.
9. Najlepiej podawać z ryżem.
10. Smacznego.
Szybkie danie Chińskie z dodatkiem kurczaka.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu