40 dag mielonych pierników lukrowanych
9 jaj
¾ szkl mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl cukru
Masa:
1,5 masła
Sok z 1 cytryny
Cukier puder do smaku
Galaretka:
1 litr kompotu wiśniowego
2 galaretki wiśniowe
wiśnie
Zacznijmy od przygotowania ciasta piernikowego: białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy z resztą składników i zmielonymi piernikami. Pieczemy i zimny przekrawamy na pół.
Nastęnie kompot zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki. Gdy wystygnie mieszamy z wiśniami.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i sokiem.
Przełożenie gotowego ciasta to: Ciasto- masa-galaretka- ciasto dekorujemy dowolnie
Ciasto piernikowe z bezową wkładką
Ciasto z masą jabłkowo- wiśniową
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu