4 szkl mąki
10 łyżki cukru
60 dag marchwi
1 łyżeczka sody
1 jaja
1 łyzka oleju
1 szt przyprawa do piernika
5 dag tłuszcz
2 dag bułka tarta
1.Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce i wygnieść z mąką.
2. Puścić soku.
3. Dodać całe jajko, olej, cukier, sodę i korzennie, dokładnie wymieszać.
4. Ciasto upiec w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką.
5.Piec ok. 50-60 minut w temp. ok 150 stopni C.
Ciasto piernikowe z bezową wkładką
Ciasto z masą jabłkowo- wiśniową
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu