Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Kopiec kreta z bananami

print Drukuj
Kopiec kreta z bananami

Sabina

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Smakowity deser. Nietypowy, ale dośc prosty, więc nawet osoba zaczynająca przygodę z kuchnią poradzi sobie w jego przygotowaniu.

składniki

–  szklanka mąki pszennej
– 1 szklanka cukru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 8 łyżki kakao
– 2 jajka
– 3 banany ( można zamiast bananów dodać truskawki)
– śmietana

sposób przygotowania

Krok 1 :  Jajka wbić do misy miksera i ubić.

Krok 2: Mąkę wymieszać z kakao i  proszkiem do pieczenia. Całość dodawać do ubitych jajek.

Krok 3: Ciasto wylać do tortownicy  wyłożonej papierem do pieczenia, bądź wysmarowanej tłuszczem i poprószonej kakao. Piec w temperaturze 160 stopni, ok. 45 minut,

Krok 4 : Śmietanę ubijać na niskich obrotach z cukrem pudrem.

Krok 5 : W ostudzonym cieście wydróżyć 2cm dziurę na całej długości. Wlać śmietanę. Przyozdobić resztą ciasta na kształt kopca.

Krok 6 : Postawić ciasto w lodówce

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!