– 1 szklanka cukru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 8 łyżki kakao
– 2 jajka
– 3 banany ( można zamiast bananów dodać truskawki)
– śmietana
Krok 1 : Jajka wbić do misy miksera i ubić.
Krok 2: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Całość dodawać do ubitych jajek.
Krok 3: Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, bądź wysmarowanej tłuszczem i poprószonej kakao. Piec w temperaturze 160 stopni, ok. 45 minut,
Krok 4 : Śmietanę ubijać na niskich obrotach z cukrem pudrem.
Krok 5 : W ostudzonym cieście wydróżyć 2cm dziurę na całej długości. Wlać śmietanę. Przyozdobić resztą ciasta na kształt kopca.
Krok 6 : Postawić ciasto w lodówce
Owocowy murzynek z kremem mascarpone.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu